«Μοιρασμένη» η Wall Street μετά από τα ρεκόρ της Δευτέρας

«Μοιρασμένη» η Wall Street μετά από τα ρεκόρ της Δευτέρας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:47 Δημιουργία 30/04/19, 16:43

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το άνοιγμα της Τρίτης, μετά από τα νέα ρεκόρ που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας S&P 500 και Nasdaq, με το βασικό θέμα προσοχής των αναλυτών να είναι εκ νέου οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα μεγέθη που ανακοίνωσαν οι Mastercard, General Motors και McDonald’s για το α΄τρίμηνο του 2019.

Εντός της ημέρας, εξάλλου, αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία θα αποφασίσει την επόμενη κίνησή της σχετικά με τα επιτόκια, αλλά και με τον ισολογισμό της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ακόμα, προβληματισμός επικρατεί α για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα και πως η νέα μεγάλη ένταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πετρελαίου στο κόσμο, θα μπορούσε να επηρεάσει τις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,03% στις 26.563 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,22% στις 2.935 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,59% στις 8.114 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,2% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 3%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 3,2%.

Οι τιμές των κατοικιών αυξάνονται σταθερά από το 2012, αλλά το τελευταίο έτος η άνοδος αυτή συρρικνώνεται.

Αν σου άρεσε κάνε