Ψύχραιμα «πήρε» ο IBEX τα αποτελέσματα των εκλογών

Ψύχραιμα «πήρε» ο IBEX τα αποτελέσματα των εκλογών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:35 Δημιουργία 30/04/19, 10:51

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι περισσότερες αγορές της Ευρώπης στο άνοιγμα της Τρίτης, με το χρηματιστήριο της Μαδρίτης να κάνει την έκπληξη, δύο μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Οι αγορές στην Ισπανία αντέδρασαν με αξιοσημείωτη ηρεμία στο αποτέλεσμα των εκλογών της 28ης Απριλίου. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται άνοδος του χρηματιστηριακού δείκτη Ibex έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση και τούτο παρ’ όλο που από τις εκλογές δεν προέκυψε αυτοδυναμία.

Την ίδια στιγμή, επενδυτές να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Ειδικότερα, τα στοιχεία Απριλίου έδειξαν μη αναμενόμενη επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας στην οικονομία με το δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στο 50,1 από το 50,5 του προηγούμενου μήνα.

Στο «καυτό» μέτωπο των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, προέβλεψε λήξη της εμπορικής διαμάχης. Οι συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θεωρείται πως βρίσκονται σε σημείο καμπής, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, να ταξιδεύει στην Κίνα, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.

Στην κίνηση των δεικτών, στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει πτώση 0,05% στις 7.437 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 12.323 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,28% στις 5.566 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,11% στις 21.812 μονάδες ενώ αντίθετα ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 0,16% στις 9.503 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει απώλειες 0,07% στις 391.06 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε