Η αναπάντεχη συρρίκνωση της οικονομίας της Ν. Κορέας ρίχνει την Ασία

Η αναπάντεχη συρρίκνωση της οικονομίας της Ν. Κορέας ρίχνει την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:41 Δημιουργία 25/04/19, 09:17

Τη χειρότερη επίδοση από την αρχή της οικονομικής κρίσης έγραψε η οικονομία της Ν. Κορέα το α' τρίμηνο του 2019 σημειώνοντας μια αναπάντεχη συρρίκνωση.

Ακόμα, γεωπολιτικές εξελίξεις αναμένονται στην κορεατική πενίνσουλα μετά την επικείμενη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον απόηχο της κλιμακούμενη πυρηνικής προκλητικότητας της Βόρειας Κορέας και την απαισιοδοξία των ΗΠΑ για πυρηνική συμφωνία.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της, δηλώνοντας πως πρόκειται να διατηρήσει ιδιαίτερα χαμηλά τα επιτόκια μέχρι τουλάχιστον την άνοιξη του 2020.

Η κεντρική τράπεζα προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα διατηρούσε τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένη περίοδο, χωρίς να αναφέρει ημερομηνίες, ενώ πρόσθεσε ότι παρακολουθεί τους κινδύνους από τις διεθνείς οικονομίες.

Η νομισματική πολιτική της ήταν αμετάβλητη. Διατήρησε τον στόχο για το 10ετές κρατικό ομόλογο κάνοντας λόγο για μηδενική σχεδόν απόδοση, ενώ διατήρησε το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο καταθέσεων στο -0,1%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,48% στις 22,308 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 0,08%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κατρακύλησε 1,23%, ενώ ο Shenzhen Composite σημείωσε βουτιά 2,62%.

Παράλληλα, ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ανέβηκε 0,67%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έγραψε άνοδο 0,99%.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματιστήριο της Αυστραλίας παρέμεινε κλειστό σήμερα, λόγω αργίας.

Όσων αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες, καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα έσοδα που ανακοίνωσε η Microsoft για το τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από την πλατφόρμα cloud computing Azure αλλά και τη στροφή προς τη συνδρομητική εκδοχή του λογισμικού Office.

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα της Microsoft ενισχύθηκαν κατά 14% στα 30,57 δισ. δολάρια στο τρίτο τρίμηνο χρήσης έως τις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για 29,84 δισ. δολάρια.Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,81 δισ. δολάρια ή στα 1,15 δολάρια ανά μετοχή, από 7,42 δισ. δολάρια ή 96 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Και το Facebook ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα στο τρίμηνο χάρη στο Instagram αλλά και στην ενίσχυση της διαφημιστικής δαπάνης εταιρειών. Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ζημιές έως 5 δισ. δολαρίων εξαιτίας της αμερικανικής έρευνας για την προστασία δεδομένων.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν στους 2,38 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 2,37 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία IBES από την Refinitiv. Τα συνολικά έσοδα της Facebook αυξήθηκαν σε ποσοστό 26% στα 15,08 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 14,98 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,43 δισ. δολάρια ή στα 85 σεντς ανά μετοχή από 4,99 δισ. δολάρια ή 1,69 δολ. ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 1,63 δολ. ανά μετοχή. Η εταιρεία έχει βάλει στην άκρη 3 δισ. δολάρια για το πρόστιμο που αναμένει ότι θα της επιβάλει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Εάν δεν το είχε κάνει αυτό, θα είχε υπερβεί κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,89 δολ. ανά μετοχή.

Η Visa το πρώτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε κέρδη $2,98 δισεκατομμυρίων ή $1,31 ανά μετοχή υψηλότερα από τα $2,6 δισεκατομμύρια ή $1,11 ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη $1,24 ανά μετοχή.

Αν σου άρεσε κάνε