Ψυχραιμία επικράτησε στην Wall Street

Ψυχραιμία επικράτησε στην Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:16 Δημιουργία 05/04/19, 22:57

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η Fed θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύω ότι πραγματικά μας έχουν επιβραδύνει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα είναι ελάχιστος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε ακόμα ξεκάθαρα την εφαρμογή ενός προγράμματος τόνωσης της οικονομίας, όπως εκείνο που είχε εφαρμοστεί μετά την κρίση του 2008, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια. «Τότε θα δείτε μια πραγματική εκτόξευση, όμως παρ' όλ' αυτά (η οικονομία) πάει καλά», τόνισε σήμερα.

Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν νεότερες πληροφορίες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, μετά από τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλτ Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο, Λιου Χε.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ανέβηκε 0,15% στις 26.425 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,46% στις 2.893 μονάδες.

Ο Nasdaq έγραψε άνοδο 0,59% στις 7.939 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, αμετάβλητο στο 3,8% διατηρήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ για το Μάρτιο, ίδιο με τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ανήλθε στις 196.000 τον Μάρτιο από 33.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 177.000 θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, απογοητευτική ήταν η αύξηση των μισθών. Συγκεκριμένα, το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,1% μετά από άλμα 0,4% τον Φεβρουάριο στα 27,7 δολάρια. Η άνοδος ήταν μικρότερη από το 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Αν σου άρεσε κάνε