Κόκκινα ταμπλό στην Ευρώπη

Κόκκινα ταμπλό στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:04 Δημιουργία 04/04/19, 11:38

Με το ένα «μάτι» στο εμπόριο, και το άλλο στο Brexit, άνοιξαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια την συνεδρίαση της Πέμπτης.

Προς λήξη του εμπορικού πολέμου «δείχνει» η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λίου Χε που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Μάλιστα, ο Λάρι Κούντλοου, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρεθούν πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία αυτή την εβδομάδα. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κούντλοου σημείωσε ότι το Πεκίνο έχει αναγνωρίσει πως οι ΗΠΑ έχουν βάσιμες ανησυχίες για τα θέματα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας. «Για πρώτη φόρα αναγνώρισαν ότι έχουμε βάσιμα επιχειρήματα», ανέφερε.

Στο μέτωπο του Brexit, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης σχέδιο νόμου που υποχρεώνει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να επιδιώξει παράταση επί των διαδικασιών του Brexit ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 12 Απριλίου.

Ωστόσο, το γεγονός πως απομακρύνθηκε το καταστροφικό σενάριο ενός άτακτου Brexit δεν ισοδυναμεί με οδηγό για την επόμενη μέρα με όλες τις πλευρές, δηλαδή την Κομισιόν, τον πόλο της Τερέζα Μέι, τους διαφωνούντες στην κυβέρνηση, την αντιπολίτευση του Κόρμπιν και τους Ανεξάρτητους να συνθέτουν ένα μωσαικό που έχει ελάχιστες πιθανότητες να συνταχθεί ομαλά πίσω από μία βιώσιμη και νηφάλια λύση.

Κινήσεις παρατηρούνται στον τραπεζικό κλάδο. Ειδικότερα, δημοσιεύματα μεταδίδουν πως η ιταλική UniCredit ετοιμάζει να «χτυπήσει» με προσφορά στην CommerzBank, σε περίπτωση που οι συνομιλίες της γερμανικής τράπεζας με την Deutsche Bank καταρρεύσουν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 0,60% στις 7.374 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 0,16% στις 11.935 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,27% στις 5.454 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο γράφει πτώση 0,47% στις 21.654 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 9.493 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει απώλειες 0,37% στις 387.47 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε