Σε μεικτό έδαφος η Ασία

Σε μεικτό έδαφος η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:02 Δημιουργία 04/04/19, 09:14

Αναζητούν κατεύθυνση οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, ενώ ο νέος γύρος των εμπορικών συνομιλιών εξελίσσεται στην Ουάσινγκτον.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε θα πραγματοποιήσει αργότερα σήμερα συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Λάρι Κούντλοου, τον κορυφαίο οικονομικό σύμβουλου του Λευκού Οίκου, να εκφράζει χθες την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές μπορούν να βρεθούν πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Κούντλοου σημείωσε ότι το Πεκίνο έχει αναγνωρίσει πως οι ΗΠΑ έχουν βάσιμες ανησυχίες για τα θέματα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας. «Για πρώτη φόρα αναγνώρισαν ότι έχουμε βάσιμα επιχειρήματα», ανέφερε.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 0,05% στις 21,725 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε απώλειες 0,79%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε κέρδη 0,64%, ενώ ο Shenzhen Composite ανέβηκε 0,69%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 απώλεσε 0,83%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 0,49%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,15%.

Αν σου άρεσε κάνε