Κέρδη στην Ευρώπη, εξαίρεση το Λονδίνο

Κέρδη στην Ευρώπη, εξαίρεση το Λονδίνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:38 Δημιουργία 03/04/19, 11:23

Με ισχυρά κέρδη άνοιξαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι δείκτες των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις «δείχνουν» ότι μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας είναι κοντά.

Σημειώνεται πως δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα θέματα επιλύθηκαν στις τελευταίες συνομιλίες. «Το 90% της συμφωνίας είναι έτοιμο, αλλά το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι», ανέφερε το στέλεχος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Myron Brilliant, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Στα εσωτερικά της Γηραιάς Ηπείρου, διάγγελμα απηύθυνε η Τερέζα Μέι το βράδυ της Τρίτης. Η συντηρητική πρωθυπουργός ζήτησε νέα παράταση του άρθρου 50, «όσο πιο μικρή γίνεται» όπως δήλωσε η ίδια, τονίζοντας πως θα έχει νέα συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα κοινό σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Ακόμα, η κ. Μέι ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει μια λύση μέχρι τις 22 Μαΐου, προκειμένου το Ηνωμένο Βασίλειο να μην λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, θέλοντας να πιέσει τη Βουλή των Κοινοτήτων, που έχει απορρίψει μέχρι στιγμής 3 φορές το σχέδιο της συμφωνίας της πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως οι ηγέτες της ΕΕ έχουν θέσει ως deadline για το Brexit την 12η Απριλίου, αναφέροντας πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τότε, θα προκύψει κατάρρευση των συζητήσεων (no deal).

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 0,12% στις 7.382 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ισχυροποιείται κατά 1,26% στις 11.903 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,75% στις 5.464 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο γράφει κέρδη 0,98% στις 21.725 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ανεβαίνει 1,08% στις 9.464 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκεντρώνει άνοδο 0,65% στις 387.53 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε