Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη των αγορών της ηπειρωτικής Κίνας

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη των αγορών της ηπειρωτικής Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:22 Δημιουργία 29/03/19, 09:01

Υπεραισιόδοξοι ήταν οι επενδυτές κυρίως στις αγορές της ηπειρωτικής Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών.

Σημειώνεται πως ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, βρίσκεται στο Πεκίνο από την Πέμπτη σε συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της Κίνας.

Ακόμα, για «πρωτοφανείς» προτάσεις του Πεκίνου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ κάνει λόγο δημοσίευμα του Reuters. Οι διαπραγματευτές έχουν κάνει πρόοδο όσον αφορά τις λεπτομέρειες των γραπτών συμφωνιών. «Εάν δείτε τα κείμενα του προηγούμενου μήνα και τα σημερινά, έχουν προχωρήσει σε όλους τους τομείς. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί που θέλουμε ωστόσο», σημείωσε αξιωματούχος.

Στο τραπέζι του διαλόγου βρίσκονται έξι τομείς: η μεταβίβαση τεχνολογίας και η κυβερνοκλοπή, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, οι υπηρεσίες, το νόμισμα, η γεωργία και τα μη δασμολογικά εμπόδια στο εμπόριο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ισχυροποιήθηκε κατά 0,82% στις 21,206 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε κέρδη 0,93%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai σημείωσε άλμα 3,02%, ενώ ο Shenzhen Composite έσπασε τα κοντέρ με άνοδο 3,77%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,07%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,81%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε 0,59%.

Αν σου άρεσε κάνε