Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε η Wall Street, παρά την αύξηση κινδύνου ύφεσης

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε η Wall Street, παρά την αύξηση κινδύνου ύφεσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:12 Δημιουργία 28/03/19, 22:48

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να εμφανίζονται μεν καθησυχασμένοι μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, υπό τη σκιά της επαυξημένης εκτίμησης ρίσκου για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας από οίκο αξιολόγησης, δε.

Ειδικότερα, η S&P Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε ανοδικά τις πιθανότητες για μία ύφεση στη Βόρεια Αμερική στο 20% με 25% από 15% με 20% προηγουμένως, επικαλούμενη την αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα εν μέσω της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας και των ευρύτερων γεωπολιτικών ανησυχιών.

Αναφορικά με τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, τα οποία είναι εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, δείχνουν μια «ψύχραιμη» αντίδραση της χώρας στο εμπορικό κομφούζιο μεταξύ των Αμερικανών και των Κινέζων. Σημειώνεται πως αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναλυτές οι συζητήσεις που θα έχει στο Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, με την ηγεσία της κινεζικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, στάση αναμονής σημειώνεται για το Brexit και ειδικότερα για την ημερομηνία που η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κέρδισε 0,36% στις 25.717 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,36% στις 2.815 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,36% στις 7.669 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οριακά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δ΄' τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,3%.

Το Φεβρουάριο η εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη ύψους 2,6%.

Η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 3,4% το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Για όλο το 2018, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,9% όπως και αναμενόταν.

Αν σου άρεσε κάνε