Η Wall Street υποδέχθηκε θετικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Η Wall Street υποδέχθηκε θετικά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:48 Δημιουργία 28/03/19, 16:46

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την Πέμπτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να εμφανίζονται καθησυχασμένοι μετά από τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας είναι εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, και δείχνουν μια «ψύχραιμη» αντίδραση του ΑΕΠ της χώρας στο εμπορικό κομφούζιο μεταξύ των Αμερικανών και των Κινέζων. Σημειώνεται πως αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους αναλυτές οι συζητήσεις που θα έχει στο Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, με την ηγεσία της κινεζικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, στάση αναμονής σημειώνεται για το Brexit και ειδικότερα για την ημερομηνία που η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 0,32% στις 25.708 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,40% στις 2.816 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,48% στις 7.679 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οριακά χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το δ΄' τρίμηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 2,3%.

Το Φεβρουάριο η εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη ύψους 2,6%.

Η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 3,4% το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Για όλο το 2018, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,9% όπως και αναμενόταν.

Αν σου άρεσε κάνε