Εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση οι αγορές της Ασίας

Εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση οι αγορές της Ασίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:35 Δημιουργία 28/03/19, 09:11

Με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την πτώση του αμερικανικού 10ετούς, νέες πληροφορίες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές της Ασίας.

Ειδικότερα, το Reuters μεταδίδει σήμερα πως το Πεκίνο προχώρησε σε «πρωτόγνωρες» διεκδικήσεις σε ζητήματα όπως η αναγκαστική μεταφορά τεχνογνωσίας, ενόψει της επίσκεψης Μνούτσιν στην Κίνα την Πέμπτη για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Στους τίτλους, ο κινεζικός κολοσσός τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE έκανε άλμα 10% μετά την πρόβλεψη ότι τα εταιρικά κέρδη του α' τριμήνου του 2019 θα εκτοξευθούν.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε 1,61% στις 21,034 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,22%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai διολίσθησε 0,92%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,65%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έγραψε άνοδο 0,65%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ισχυροποιήθηκε κατά 0,67%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας απώλεσε 0,82%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας σημείωσαν βουτιά στην αρχή του έτους, καθώς οι χαμηλότερες τιμές παραγωγού και η επιβράδυνση των πωλήσεων επιβαρύνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη υποχώρησαν 14% το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε