Χωρίς βηματισμό η Ασία

Χωρίς βηματισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:33 Δημιουργία 27/03/19, 09:14

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων, με τις ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας να παραμένουν.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών , Στίβεν Μνούτσιν, θα μεταβεί μέσα στην εβδομάδα στο Πεκίνο για να έχει συναντήσεις κορυφής με Κινέζους αξιωματούχος προκειμένου να διαπιστωθεί το εάν μια συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ΑΕΠ του κόσμου είναι κοντά ή όχι.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν παράλληλα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που οδήγησε την απόδοση του 10ετούς στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2017.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,23% στις 21,379 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,37%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ενισχύθηκε 0,85%, ενώ ο Shenzhen Composite ανέβηκε 1,01%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έγραψε άνοδο 0,07%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άλμα 1,30%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας απώλεσε 0,15%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας σημείωσαν βουτιά στην αρχή του έτους, καθώς οι χαμηλότερες τιμές παραγωγού και η επιβράδυνση των πωλήσεων επιβαρύνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη υποχώρησαν 14% το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε