Ο Τσίπρας ως... Μαυρογιαλούρος

Ο Τσίπρας ως... Μαυρογιαλούρος

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 12:12 Δημιουργία 14/03/19, 12:01

Ως «Μαυρογιαλούρο» φαντάστηκαν τον πρωθυπουργό οι εμπνευστές του πανό της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας

Στο κεντρικό πανό δεν εμφανίζεται μόνο ο Αλέξης Τσίπρας ως Μαυρογιαλούρος, αλλά την τιμητική του έχει και ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που απεικονίζεται ως ο κομματοάρχης του «Γκρούεζα», από την ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο».

Τα περίπου 300 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας όλης της επικράτειας με πανό και πλακάτ αλλά και με δυο ασθενοφόρα, κινούνται μέσω της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, η κυκλοφορία στο καθοδικό ρεύμα της οποίας έχει διακοπεί.

Νωρίτερα έκαναν στάση στο άγαλμα του Δρομέα, στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου κατέθεσαν λουλούδια τονίζοντας πως είναι αντίθετοι στο ξεπούλημα αγαλμάτων και εθνικών συμβόλων, σε μια σαφή αναφορά στα σενάρια περί ανταλλαγής του Δρομέα με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια.

Όσων αφορά τα αιτήματά τους, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ εξηγούν ότι με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή μετατάσσουν άμεσα στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες! Επιπλέον, ζητούν από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου να τους ενημερώσει γιατί αρνείται την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

«Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα νοσοκομεία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικά παιχνίδια με σκοπό το κομματικό όφελος.

«Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας», αναφέρουν.

Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή», προσθέτουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και διερωτώνται γιατί οι μετακινήσεις προς τους δήμους ήταν απαραίτητες, γιατί συμβαίνουν τώρα, στο παρά ένα των εκλογών: «Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία; Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης», καταλήγουν.




Αν σου άρεσε κάνε