Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Γκουαϊδό

Ο Παπανδρέου συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Γκουαϊδό

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ UPD 17:26 Δημιουργία 22/04/19, 17:22

Με τον εκπρόσωπο του υποστηριζόμενου από τις ΗΠΑ, αυτοδιορισμένου προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, Φρανσίσκο Σούκρε, συναντήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), ο «Χουάν Γουαϊδό έχει αναγνωριστεί από πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της ΕΕ, αλλά και των ΗΠΑ, ως ο μεταβατικός Πρόεδρος τη Βενεζουέλας και προέρχεται από το κόμμα Voluntad Popular, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Φρανσίσκο Σούκρε, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για την πολιτική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι διέξοδο στην κρίση μπορεί να δώσει μόνο ο λαός της Βενεζουέλας και άρα μόνη λύση είναι η διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών που θα διοργανωθούν από ανεξάρτητη αρχή και μια μεταβατική κυβέρνηση. Υπενθύμισε επίσης τις προσπάθειες της ΣΔ για απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων όπως ο Λεοπόλντο Λόπεζ, ηγέτης της Voluntad Popular που φυλακίσθηκε το 2014 και τώρα βρίσκεται σε κατ’ οίκο περιορισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

Αν σου άρεσε κάνε