Έφτασαν και στην Ελλάδα τα διπλά self test: Πόσο κοστίζουν και πώς λειτουργούν

Έφτασαν και στην Ελλάδα τα διπλά self test: Πόσο κοστίζουν και πώς λειτουργούν

ΥΓΕΙΑ UPD 17:40 Δημιουργία 21/10/22, 17:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην Ελλάδα βρίσκονται πλέον τα διπλά self test που εντοπίζουν τόσο τον κορονοϊό όσο και τη γρίπη - τύπου Α και Β.

Παρ' όλα αυτά πολλοί πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το συγκεκριμένο τεστ και οι περισσότεροι συνεχίζουν να αγοράζουν τα τεστ covid-19, ωστόσο το χειμώνα αναμένεται να έχουν την τιμητική τους.

«Τα self test είναι διπλά και για αυτό τον λόγο κοστίζουν γύρω στα 10 ευρώ και η διαδικασία είναι η ίδια με τα τεστ του κορονοιού» τονίζει στο GRTimes, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης.

«Αγοράζοντας το ίδιο τεστ και με το ίδιο δείγμα σε δύο θέσεις ανίχνευσης μπορούμε μέσα στο 10 λεπτό να δούμε αν είμαστε θετικοί, είτε στο ένα είτε στο άλλο. Οι πρώτες παρτίδες ξεκίνησαν να έρχονται στο τέλος του καλοκαιρού, που πήραμε κάποια τεμάχια δοκιμαστικά, τώρα καταλαβαίνω ότι πολλοί προμηθευτές έχουν αρχίσει να φέρνουν και αυτό το τεστ και θα δούμε πως θα πάει και αν θα υπάρχει ζήτηση», ανέφερε από την πλευρά της η φαρμακοποιός Όλγα Μπάκα.

Πώς λειτουργούν

Τα διπλά self test λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με αυτά που έχουν συνηθίσει για τον κορονοϊό τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Διαθέτουν τη γνωστή μπατονέτα προκειμένου ο χρήστης να πάρει το επίχρισμα από τη μύτη, στη συνέχεια να τη βουτήξει στο ειδικό υγρό και μετά να ρίξει τις απαιτούμενες σταγόνες - αυτήν τη φορά σε δύο διαφορετικές θυρίδες που βρίσκονται πάνω στην πλακέτα.

Η μία θυρίδα είναι για τον Covid-19 και η άλλη για τη γρίπη.

Έτσι, στην περίπτωση που προκύψει θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη θυρίδα του κορονοϊού, θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή κάτω από το γράμμα Τ.

Στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και εάν είναι τύπου Α στο αντίστοιχο γράμμα.

Αν σου άρεσε κάνε