Κορονοϊός: Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος

Κορονοϊός: Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του νέου κύματος

ΥΓΕΙΑ UPD 11:15 Δημιουργία 01/07/22, 10:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται τις επόμενες 15 ημέρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκου Θωμαΐδη.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο, η οποία στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην ίδια περιοχή ξεπέρασε το 80%.

Αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης συνοψίζοντας πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Σε ότι αφορά στην Ομικρον 4 και 5 που όπως είπε έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, ανέφερε ότι «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2 ενώ σημείωσε προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. «Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Κλείνοντας, εξήγησε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.

Αν σου άρεσε κάνε