Κορονοϊός: Κατά 89% μειώνει νοσηλείες και θανάτους το χάπι της Pfizer

Κορονοϊός: Κατά 89% μειώνει νοσηλείες και θανάτους το χάπι της Pfizer

ΥΓΕΙΑ UPD 13:17 Δημιουργία 05/11/21, 13:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Pfizer ενημέρωσε ότι το χάπι της κατά της Covid-19 μείωσε τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%, αποτέλεσμα που έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ασθένεια του κορωνοϊού και να αλλάξει η πορεία της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η φαρμακευτική δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν συμμετέχουν πλέον νέοι ασθενείς στην κλινική δοκιμή της θεραπείας, λόγω «της μεγάλης αποτελεσματικότητας» και ότι σχεδιάζει να υποβάλει τα ευρήματα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για έγκριση έκτακτης ανάγκης το συντομότερο δυνατό.

Tα αποτελέσματα σημαίνουν ότι πλέον υπάρχουν δύο πολλά υποσχόμενα υποψήφια φάρμακα για θεραπεία ασθενών Covid-19. Τον περασμένο μήνα, η Merck & Co. μαζί με την Ridgeback Biotherapeutics υπέβαλαν το πειραματικό τους χάπι στις ρυθμιστικές αρχές αφότου μελέτη έδειξε ότι μείωσε κατά το ήμισυ τον κίνδυνο σοβαρής ασθένεις ή θανάτου σε ασθενείς με ήπια ώς μέτρια Covid-19. Παράλληλα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο την Πέμπτη που ενέκρινε το αντιιικό χάπι τους, σε μία προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε επίσης χθες Πέμπτη έτοιμος να συστήσει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση για έκτακτη ανάγκη του αντιιικού χαπιού των Merck και Ridgeback Biotherapeutics.

Αν σου άρεσε κάνε