Εμβόλιο Johnson & Johnson: Θολό τοπίο για την αναμνηστική δόση

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Θολό τοπίο για την αναμνηστική δόση

ΥΓΕΙΑ UPD 21:30 Δημιουργία 13/10/21, 21:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό της J&J, με τον FDA να βγάζει «κίτρινη κάρτα» για ανεπαρκή στοιχεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ένας έλεγχος- κλειδί που χρησιμοποίησε η εταιρεία δεν ήταν επαρκής, σημειώνοντας ότι ο FDA δεν είχε αρκετό διαθέσιμο χρόνο να εξετάσει ανεξάρτητα μεγάλο μέρος των αποτελεσμάτων από τις δοκιμές του εμβολίου.

Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της συνεδρίασης των ειδικών επί των εμβολίων του Οργανισμού την προσεχή Παρασκευή, θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το κατά πόσο οι 15 εκατομμύρια Αμερικανοί που έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα θα λάβουν την 2η ενισχυτική δόση ή θα τους γίνει σύσταση να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για την λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Οι συντάκτες της μελέτης δεν έχουν πάρει θέση για το κατά πόσο ο Οργανισμός πρέπει να δώσει έγκριση στην αίτηση της Johnson & Johnson και δεν ήταν σαφές κατά πόσο τα προβλήματα που εντόπισαν στα δεδομένα θα θεωρηθούν αρκετά σημαντικά για να αρνηθούν την εξουσιοδότηση.

Η ανάλυση του οργανισμού έρχεται ως συνέχεια μιας έκθεσης, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στην οποία η J&J υποστήριζε την επάρκεια της ενισχυτικής δόσης του σκευάσματος της μετά από σειρά δοκιμών.

Αν σου άρεσε κάνε