AstraZeneca: Απέτυχε στην πρόληψη του Covid-19 η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

AstraZeneca: Απέτυχε στην πρόληψη του Covid-19 η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

ΥΓΕΙΑ UPD 14:28 Δημιουργία 15/06/21, 14:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα πως η μελέτη για τη θεραπεία της με μονοκλωνικά αντισώματα AZD7442 έδειξε πως δεν επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της πρόληψης της συμπτωματικής Covid-19 σε ανθρώπους που είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο νέο κορονοϊό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν μη εμβολιασμένοι ενήλικοι άνω των 18 ετών που είχαν επιβεβαιωμένα εκτεθεί σε άτομο με τον κορονοϊό μέσα στις προηγούμενες οκτώ ημέρες.

Η θεραπεία με AZD7447 μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης συμπτωματικής Covid-19 κατά 33% σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο, ποσοστό που δεν είναι στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ η δοκιμή αυτή δεν πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο κατά της συμπτωματικής νόσου, έχουμε ενθαρρυνθεί από την προστασία που είδαμε στους συμμετέχοντες με αρνητικό PCR μετά τη θεραπεία με AZD7442», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών με φάρμακα τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει το σώμα για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε