«Κρατούν» τη φόρα ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ

«Κρατούν» τη φόρα ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:43 Δημιουργία 09/11/21, 11:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με Alpha, OTE, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, να κρατούν λίγο από τη χθεσινή «φόρα», η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται πτωτικά και οριακά στη ζώνη των 920 μονάδων, καθώς το ανοδικό ξέσπασμα της Δευτέρας δίνει τη σειρά του στο profit taking.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 919,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.219,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,25% στις 603,63 μονάδες.

Στο επίκεντρο και σήμερα το «χαρτί» της ΔΕΗ. Η αγορά επιβραβεύει την εισηγμένη, ποντάροντας μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου στην είσοδό της στον MSCI. Ταυτόχρονα, στις μετοχές του ομίλου Περιστέρη, ήρθε η ώρα, όπως λένε χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς, να κάνουν το άλμα, μετά από επτά μήνες συσσώρευσης.

Στον αντίποδα, πιέσεις βγαίνουν στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, που όμως, δεν προκαλούν ανησυχία. Λίγο-πολύ παρόμοια είναι η τάση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στις ΗΠΑ σήμερα τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού, ενώ αύριο Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Το δεκαετές ελληνικό επιτόκιο διατηρείται στα όρια του 1,07% με πτωτικές τάσεις

Στις μετοχές, λοιπόν, οι ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Titan, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος.

Αντίθετα, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Λάμδα σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Aegean, ΕΧΑΕ, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Alpha Bank.

Αν σου άρεσε κάνε