Στα γνώριμα εδάφη των 900 μονάδων η αγορά

Στα γνώριμα εδάφη των 900 μονάδων η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:13 Δημιουργία 05/11/21, 14:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα γνώριμα εδάφη των 900 μονάδων κινείται αυτή την ώρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, δεχόμενη πιέσεις, με τον τζίρο να παρουσιάζει απογοητευτική εικόνα.

Το ΧΑ επιβεβαιώνει την τάση συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα των 900-910 μονάδων, αδυνατώντας να κάνει την υπέρβαση, παρά την εντυπωσιακή ζήτηση για την ΑΜΚ της ΔΕΗ, η οποία έχει προσελκύσει όλα τα «βλέμματα».

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται μάλλον σταθεροποιητικά, ως αποτέλεσμα μίας αναγνωριστικής «ματιάς» αγοράς και επενδυτών απέναντι στις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, και καθώς ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, αναμένεται η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI και η ετυμηγορία της Moody’s για την ελληνική οικονομία, με τη σιγή που τήρησε η S&P, η οποία δεν δημοσίευσε την προγραμματισμένη έκθεσή της προς την Ελλάδα, να μη μεταφράζεται ως αρνητική, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας έκτακτης αξιολόγησης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,76% στις 901,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,88% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.181,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,29% στις 592,54 μονάδες.

Στις μετοχές, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 2,11%, με τις ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Μυτιληναίο, Jumbo, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ να καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Eurobank, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Λάμδα και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Σαράντης και Aegean. Η ΕΛΧΑ είναι στο +1,41% και η ΔΕΗ στο +1,58%.

Αν σου άρεσε κάνε