«Χαμηλώνει» η αγορά

«Χαμηλώνει» η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:26 Δημιουργία 05/11/21, 11:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σαν να μην πέρασε μία μέρα… η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών, με μοιρασμένα πρόσημα να καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και με την αγορά να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την τάση συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα, καταγράφοντας μικρή πτώση.

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται μάλλον σταθεροποιητικά, ως αποτέλεσμα μίας αναγνωριστικής «ματιάς» αγοράς και επενδυτών απέναντι στις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 907,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,55% στις 596,98 μονάδες.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, και καθώς ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, αναμένεται η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI και η ετυμηγορία της Moody’s για την ελληνική οικονομία, με τη σιγή που τήρησε η S&P, η οποία δεν δημοσίευσε την προγραμματισμένη έκθεσή της προς την Ελλάδα, να μη μεταφράζεται ως αρνητική, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας έκτακτης αξιολόγησης.

Στις μετοχές τώρα, η Πειραιώς σημειώνει σήμερα απώλειες 1,29%, με τις Μυτιληναίο, Coca Cola, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil, Λάμδα, Εθνική, Titan και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με μικρή πτώση.

Αντίθετα, η ΔΕΗ κερδίζει 2,11% και ο Σαράντης 1,85%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Aegean, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Αν σου άρεσε κάνε