Η ΔΕΗ δίνει «ρεύμα» στο ΧΑ

Η ΔΕΗ δίνει «ρεύμα» στο ΧΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:23 Δημιουργία 04/11/21, 11:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με «οδηγό» τη μετοχή της ΔΕΗ η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά «ανεβαίνει» στις 910 μονάδες στη συνεδρίαση της Πέμπτης, τη στιγμή που και οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ανοδικά, «διαβάζοντας» τις ανακοινώσεις της Fed για την έναρξη του tapering εντός του μήνα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 910,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.205,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 600,38 μονάδες.

Το «χαρτί» της ΔΕΗ εξακολουθεί να «κρατά» τα 9 ευρώ, με το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ να κλείνει σήμερα και την αγορά να περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της εισηγμένης αύριο, Παρασκευή.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο στόχος της αύξησης έχει υπερκαλυφθεί ήδη από την πρώτη ημέρα, όταν άνοιξε το βιβλίο.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση για την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, θα ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης της ζήτησης, προκειμένου στις 10 Νοεμβρίου να εκδοθεί η αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Coca Cola σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Alpha bank, Aegean, Jumbo, Eurobank, Λάμδα και Βιοχάλκο.

Αντίθετα, πτώση «γράφουν» οι Motor Oil, Titan, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Εθνική.

Αν σου άρεσε κάνε