Επιλεκτικές κινήσεις και συναλλακτική «άπνοια» στο ταμπλό

Επιλεκτικές κινήσεις και συναλλακτική «άπνοια» στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 12:07 Δημιουργία 27/10/21, 11:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιλεκτικές κινήσεις και συναλλακτική «άπνοια» καταγράφονται στο χρηματιστηριακό ταμπλό την Τετάρτη, με την αγορά να σημειώνει μικρά κέρδη πάνω από τις 900 μονάδες, στο ίδιο μήκος κύματος με χθες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,14% στις 903,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.184,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,35% στις 586,43 μονάδες.

Το βλέμμα σήμερα στρέφεται αφενός στις εξελίξεις γύρω από την ΑΜΚ της ΔΕΗ κι αφετέρου στην έκδοση του πράσινου ομολόγου της Πειραιώς.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η αυριανή αργία δεν βοηθά την αγορά να κλείσει το μήνα με πιο ηχηρές κινήσεις, τη στιγμή δε που οι ανησυχίες για έξαρση της πανδημίας στη χώρα επιβεβαιώνονται, καθώς χθες ανακοινώθηκαν πάνω από 4.000 κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά φοβάται νέο γύρο μέτρων στον κλάδο της εστίασης, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του ΑΕΠ για το τρίτο 3μηνο.

Στις μετοχές, το +1,84% των Ελληνικών Πετρελαίων βοηθά την αγορά, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Alpha Bank και Motor Oil.

Αντίθετα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Jumbo, Coca Cola, ΟΛΠ, Λάμδα, Titan, Aegean και Μυτιληναίος, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες ανώτερες του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΧΑΕ.

Αν σου άρεσε κάνε