Σκαμπανεβάσματα σε στενό εύρος διακύμανσης

Σκαμπανεβάσματα σε στενό εύρος διακύμανσης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:48 Δημιουργία 14/10/21, 11:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Σκαμπανεβάσματα» στο στενό εύρος διακύμανσης των 880-895 μονάδων κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών δεικτών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, εν απουσία ενός δυνατού καταλύτη που θα μπορούσε να την ωθήσει να δώσει το κάτι παραπάνω.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,57% στις 889,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.147,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,59% στις 556,47 μονάδες.

Το ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να απεμπλακεί από «κύμα» αβεβαιότητας, που πλήττει τα διεθνή ταμπλό, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην ενεργειακή κρίση και κατά συνέπεια στην πορεία της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών, κύριος στόχος των οποίων είναι ο έλεγχος του πληθωρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η εγχώρια αγορά «μαζεύεται», όποτε επιχειρεί και καταφέρνει την ανοδική αντίδραση, αφού το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά κινήσεις ρίσκου.

Στις μετοχές, Titan, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Aegean, Motor Oil, Σαράντης, Εθνική, ΔΕΗ και Βιοχάλκο.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Jumbo, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και Πειραιώς, ενώ η ΕΧΑΕ είναι χωρίς μεταβολή. Μόνο ο Ελλάκτωρ στον FTSE 25 βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη, με απώλειες μόλις 0,14%.

Αν σου άρεσε κάνε