«Κύμα» αβεβαιότητας πλήττει την αγορά

«Κύμα» αβεβαιότητας πλήττει την αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 13:54 Δημιουργία 11/10/21, 13:45
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αντιμέτωπη με ένα ισχυρό «κύμα» αβεβαιότητας λόγω της ενεργειακής κρίσης, που πλήττει όλη την Ευρώπη, είναι αντιμέτωπη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αυτή ώρα δέχεται εντεινόμενες πιέσεις, «κατηφορίζοντας» προς τη ζώνη των 885 μονάδων.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αγορά «διορθώνει» μετά από ένα διήμερο ανοδικό σερί, ακολουθώντας τον ρυθμό των αγορών, δείχνοντας απρόθυμη να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά ανησυχεί για ένα ακόμη «κύμα» risk off, με φόντο την έκρηξη του ενεργειακού κόστους, καθώς την περασμένη εβδομάδα οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έσπασαν τα κοντέρ, με το ερωτηματικό για τη διάρκεια αυτής της κρίσης να εντείνει την αβεβαιότητα.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,67% στις 886,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,6 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,60% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.144,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,18% στις 562,027 μονάδες.

Στις μετοχές, Coca Cola, Motor Oil, ΟΛΠ, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Jumbo, Titan, Μυτιληναίος, Λάμδα και Aegean.

Υπό έλεγχο και κάτω του 0,5% συντηρούν τις πιέσεις τους οι ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ, με τον Σαράντη να μην έχει μεταβολή και την Alpha Bank να είναι στο 0,31%.

Αν σου άρεσε κάνε