Διεθνείς «κλυδωνισμοί» στη Λεωφόρο Αθηνών

Διεθνείς «κλυδωνισμοί» στη Λεωφόρο Αθηνών

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:31 Δημιουργία 06/10/21, 11:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προσωρινή ήταν – τουλάχιστον όπως φαίνεται αυτή την ώρα – η χθεσινή ανοδική κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 880 μονάδες, με την επιστροφή του σήμερα στη ζώνη των 870 μονάδων να επιβεβαιώνει το κλίμα αβεβαιότητας, που επικρατεί στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τη σημερινή «βουτιά» άνω του 1%, που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς το ράλι των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,94% στις 873,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.112,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,09% στις 554,15 μονάδες.

Στις μετοχές, οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Εθνική, Jumbo, Motor Oil, Λάμδα, Μυτιληναίος, Πειραιώς και Titan σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ασκώντας με τη βαρύτητά τους σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ κοντά στο 1% είναι και η πτώση σε Aegean, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ.

Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Eurobank, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και ΟΛΠ βρίσκονται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως να κινούνται με κέρδη άνω του 0,6

Αν σου άρεσε κάνε