Αδυνατεί για... υψηλότερα λόγω διεθνών πιέσεων

Αδυνατεί για... υψηλότερα λόγω διεθνών πιέσεων

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:19 Δημιουργία 22/09/21, 11:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη δυσκολία της να επανέλθει στα επίπεδα των 900 μονάδων επιβεβαιώνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στα διεθνή ταμπλό δεν είναι καθόλου βοηθητικό για την ελληνική αγορά, η οποία έχει στραμμένη σήμερα την προσοχή της τόσο στις ΗΠΑ και στη συνεδρίαση της Fed όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής της όσο και στις εξελίξεις γύρω από κινεζικό κολοσσό, Evergrande.

Η συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει την αξιολόγησή της για την οικονομία και τις προβλέψεις των μελών της για τα επιτόκια.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία αναμένεται να δώσει και ένα γενικό περίγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας και ειδικότερα για το πότε θα ξεκινήσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για μια πιθανή κατάρρευση της Evergrande παραμένουν στο προσκήνιο, παρά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μια μονάδα της θα κάνει κανονικά τις πληρωμές στο κουπόνι σε ένα εγχώριο ομόλογο την Πέμπτη.

Η εταιρεία θα πρέπει πάντως να καταβάλει τους τόκους και σε ένα ομόλογο σε δολ. ΗΠΑ, επίσης την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 893,85 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,05% .

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει επίσης οριακή πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,63%), της ΔΕΗ (+1,33%) και της Elvalhalcor (+1,04%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,30%), της Aegean Airlines (-0,96%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,84%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,73%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,63%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,53%) και των Κατασκευών (-0,52%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 21 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CPI +5,30% και Αλουμύλ +4,13% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντερτέκ -10,00% και Χαϊδεμένος -3,62%.

Αν σου άρεσε κάνε