«Βουτιά» σε χαμηλό 4 μηνών κάνει η αγορά

«Βουτιά» σε χαμηλό 4 μηνών κάνει η αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 15:25 Δημιουργία 19/07/21, 15:16
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

«Βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου τετραμήνου κάνει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, διολισθαίνοντας κάτω από τις 840 μονάδες, στη «σκιά» των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τη Μύκονο, όπου σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Η εξέλιξη αυτή εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, τη στιγμή μάλιστα που «συναγερμός» έχει σημάνει την ίδια ώρα και για Κρήτη, Πάρο και Σαντορίνη.

Μάλιστα, πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογοι περιορισμοί και σε άλλες περιοχές. «Η πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση στην οποία παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί, κυρίως με μέτρα περιορισμού της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης. Η Μύκονος είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Ελπίζω θα τηρηθούν και να μην χρειαστεί να παρέμβουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,92% στις 832,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 27 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 4,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.992,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 7,72% στις 496,73 μονάδες.

Στις μετοχές, η Eurobank χάνει 8,98%,με την Alpha Bank, την Aegean και την Εθνική να ακολουθούν με πτώση άνω του 7%.

Παράλληλα, απώλειες άνω του 5% καταγράφουν οι Βιοχάλκο και Πειραιώς και άνω του -4% οι Λάμδα και Ελλάκτωρ.

Οι απώλειες σε ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και ΟΤΕ ξεπερνούν το 3% και εκείνες σε Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Coca Cola το 2%. Titan και ΟΛΠ χάνουν 1,79% και 1,51% αντίστοιχα, με την Jumbo να είναι στο -0,95% και τον Σαράντη τελικά να χάνει όλα του τα κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε