Τζίρος περιπτέρου στο ταμπλό

Τζίρος περιπτέρου στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:14 Δημιουργία 16/07/21, 11:11
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Τζίρος περιπτέρου… στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με την αγορά να κινείται ανοδικά στη ζώνη των 870 μονάδων, επιμένοντας σε τροχιά συσσώρευσης.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,60% στις 869,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.090,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,99% στις 540,91 μονάδες.

Το βλέμμα σήμερα είναι επικεντρωμένο στη μετοχή του Ελλάκτωρα, που διαπραγματεύεται με την προσαρμοσμένη τιμή των 1,2630 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

Η μετοχή κινείται υψηλότερα από την προσαρμοσμένη τιμή και στα 1,30 ευρώ, με την τιμή διάθεσης να είναι στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή και η σχέση 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλιές.

Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch.

Αν και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βαθμολογείται με "BB" γεγονός που φαίνεται πολύ δύσκολο να αλλάξει με τις παρούσες συνθήκες, εντούτοις σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Citigroup, είναι αρκετά πιθανό οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας να αναβαθμιστούν από σταθερές σε θετικές.

Αυτό σημαίνει πως, εάν βέβαια ξεπεραστούν οι διάφοροι σκόπελοι που συνεχώς προκύπτουν υπό το καθεστώς που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, όπως η μετάλλαξη Δέλτα, η οικονομία της χώρας μας θα μπορέσει να «σκαρφαλώσει» σε υψηλότερη βαθμίδα στο μέλλον.

Στις μετοχές, η Εθνική σημειώνει κέρδη 2,17%, με τις Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Σε πτωτική τροχιά, Aegean και Σαράντης σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 0,39% και 0,23% αντίστοιχα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε