Διατηρείται η συσσώρευση στο ταμπλό

Διατηρείται η συσσώρευση στο ταμπλό

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:46 Δημιουργία 01/06/21, 14:24
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Σε απόσταση από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων η αγορά, με τους πωλητές στο «τιμόνι» και την Eurobank «βαρίδι»

Διατηρούνται οι τάσεις συσσώρευσης στο χρηματιστηριακό ταμπλό αυτή την ώρα, με την αγορά να αποφεύγει να «δοκιμάσει» εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων.

Οι πωλητές έχουν πάρει το προβάδισμα, με τις μετοχές των Eurobank, Ελλάκτωρ να πιέζονται.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,20% στις 893,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,7 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.162,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,04% στις 546,45 μονάδες.

Οι τραπεζικές μετοχές τραβούν τα βλέμματα, στον απόηχο των εκτιμήσεων της Euroxx Χρηματιστηριακής για τον κλάδο.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα, αξιολογώντας τα αποτελέσματα α' τριμήνου του κλάδου, διαπιστώνει ότι οι στόχοι μείωσης των NPEs των είναι σε καλό δρόμο να επιτευχθούν.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι εισροές NPE από τα μορατόρια είναι χαμηλότερες από ό,τι αρχικά αναμενόταν, ενώ τα προ προβλέψεων έσοδα σημειώνουν βελτίωση.

Στις μετοχές, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 3,72%, με τη Eurobank και την Aegean να είναι στο -2,79% και -2,29% αντίστοιχα.

Πτώση 1,03% για τη ΓΕΚ Τέρνα, με τις Alpha Bank, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Titan, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ να ακολουθούν με μικτές απώλειες.

Αντίθετα, η Motor Oil κερδίζει 1,25%, με τις ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Φουρλής, Βιοχάλκο, Σαράντης και Coca Cola να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Αν σου άρεσε κάνε