Εθνική Χρηματιστηριακή: Τα top picks, οι επικίνδυνες περιπτώσεις και το βασικό σενάριο για την αγορά

Εθνική Χρηματιστηριακή: Τα top picks, οι επικίνδυνες περιπτώσεις και το βασικό σενάριο για την αγορά

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 14:34 Δημιουργία 24/02/21, 14:14

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Titan International, Μυτιληναίος και Jumbo είναι τα top picks της Εθνικής Χρηματιστηριακής για την τρέχουσα χρονιά, με συστάσεις outperform και με τις παρακάτω τιμές στόχους:

ΟΤΕ 15,30 ευρώ ανά μετοχή

ΟΠΑΠ 14,2 ευρώ ανά μετοχή

Μυτιληναίος 15,80 ευρώ ανά μετοχή

Jumbo 19,80 ευρώ ανά μετοχή.

Την ίδια ώρα, η Χρηματιστηριακή χτυπά «καμπανάκι» για τους κλάδους ενέργειας/πετρελαίου, αεροπορικών και του λιανεμπορίου.

­­Πιο αναλυτικά, για τον κλάδο ενέργεια / Πετρελαίου κάνει λόγο για χαμηλή ορατότητα σχετικά με την αδύναμη τιμολόγηση των διυλιστηρίων, καθώς και για αδύναμη ζήτηση που προκαλούν τα lockdown και παραμένει συντηρητική για τη Motor Oil και τα ΕΛΠΕ.

Για την αεροπορία, «βλέπει» υψηλό κίνδυνο λόγω του αργού ποσοστού εμβολιασμού στην Ελλάδα και παραμένει συντηρητική για την Aegean Airlines.

Για το λιανεμπόριο, επισημαίνει ότι το προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων, τα εκτεταμένα προστατευτικά μέτρα και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων θέτουν τα κέρδη του κλάδου σε κίνδυνο.

Στο μεταξύ, στο βασικό σενάριό της χρηματιστηριακής, ο όγκος συναλλαγών στην αγορά θα παραμείνει μέτριος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με τις ημερήσιες συναλλαγές να κυμαίνονται μεταξύ 65 εκατ. ευρώ και 70 εκατ. ευρώ.

Για τον κλάδο των τραπεζών, τονίζει ότι το στοίχημα είναι στην επιλογή υψηλότερου κινδύνου / απόδοσης λόγω της μεγάλης εξάρτησης από τα εγχώρια μάκρο και τους αυξημένους κίνδυνους υλοποίησης και προτείνει για αγορά τον τίτλο της Eurobank.

Αν σου άρεσε κάνε