Χασούρα και «βουτιά» στις 660 μονάδες

Χασούρα και «βουτιά» στις 660 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 13:55 Δημιουργία 24/06/20, 13:53

Με ισχυρές απώλειες άνω του 2% και με διολίσθηση στα επίπεδα των 660 μονάδων, η αγορά διαγράφει την ανάκαμψη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Την ίδια ώρα, στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται και οι ευρωαγορές, τη στιγμή που οι ανησυχίες για την έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εντείνονται.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 2,08% στις 662,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 2,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.600,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,44% στις 383,72 μονάδες.

Το ΧΑ έχει εναρμονιστεί πλήρως με το αρνητικό κλίμα της Ευρώπης. Στη Γερμανία οι αρχές επέβαλαν τοπικά lockdown, ενώ την ίδια ώρα στις ΗΠΑ οι περισσότερες πολιτείες συνεχίζουν καταγράφουν άνοδο των κρουσμάτων.

Ακόμη και αν δεν επαναληφθούν τα καθολικά lockdown στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, ο φόβος της πανδημίας αναμένεται να επηρεάσει επενδύσεις, κατανάλωση αλλά και κρίσιμους τομείς της οικονομίας. Και σε αυτή την εικόνα δεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα, επισημαίνουν οι αναλυτές, υπενθυμίζοντας ότι μια επιφυλακτική στάση από τους καταναλωτές απομακρύνει το σενάριο της ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.

Σε επίπεδο μετοχών τώρα, η Motor Oil ηγείται της πτώσης, καταγράφοντας απώλειες 5,27%, με τον Μυτιληναίο να είναι στο -4% και τις Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς να σημειώνουν πτώση άνω του 3%. Οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, Eurobank και Βιοχάλκο ξεπερνά το 2%, ενώ εκείνες των Coca Cola, Φουρλή, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Titan, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα το 1%.

Ο ΟΠΑΠ συντηρεί την πτώση του στο 0,51%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να μην έχουν πρόσημο, ισορροπώντας μέσα στο χαμηλό του όγκο. Σαράντης και Jumbo έχουν περιορίσει την άνοδό τους στο 0,12% και στο 0,31% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε