ΧΑ: Σαν να μην... «ήρθε» η αναβάθμιση από την S&P

ΧΑ: Σαν να μην... «ήρθε» η αναβάθμιση από την S&P

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:52 Δημιουργία 29/10/19, 11:50

Σαν να μην «ήρθε» η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στις συναλλαγές της Τρίτης.

Στο ταμπλό καταγράφονται επιφυλακτικές και νευρικές κινήσεις, αν και ο ΓΔ σημειώνει κέρδη, ήπια όμως.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,13% στις 873,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,3 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.158,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64% στις 856,45 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η S&P αναβάθμισε σε «BB-» από «Β+» προηγουμένως την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα, διατηρώντας το outlook θετικό και ανοίγοντας «παράθυρο» σε νέα αναβάθμιση.

Πάντως, από τη σημερινή τάση της αγοράς θα διαφανεί, αν είχε προεξοφληθεί η αναβάθμιση, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Την ίδια στιγμή, η αγορά αξιολογεί και το θετικό σινιάλο του ESM, που ενέκρινε την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Ο ESM στο πόρισμα αναφέρει ότι «η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ θα αυξήσει περαιτέρω το ενδιαφέρον των επενδυτών και θα επιτύχει μία μεγαλύτερη διαφοροποίηση της επενδυτικής βάσης όσο διατηρείται το αποθεματικό ταμειακών ροών και τα στελέχη της αγοράς διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο δημοσιονομικό δρόμο που ακολουθεί η δημοσιονομική πολιτική της χώρας».

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η Εθνική συνεχίζει την ανοδική της πορεία, αφού σήμερα βρίσκεται στο +2,20%, ενώ η ΔΕΗ είναι στο +1,31%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Motor Oil, Cenergy, Jumbo, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Λάμδα, Aegean και Σαράντης, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες πάνω από 0,50%. Χωρίς μεταβολή ο Μυτιληναίος.

Αν σου άρεσε κάνε