Η αγορά «διαβάζει» ΔΕΘ και ΕΚΤ

Η αγορά «διαβάζει» ΔΕΘ και ΕΚΤ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:28 Δημιουργία 09/09/19, 11:27

Σε κλοιό πιέσεων στη ζώνη των 860 μονάδων κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα.

ΧΑ και επενδυτές αποτιμούν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, με τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Το «βλέμμα» είναι στραμμένο και στον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη, όπου αναμένοντα οι αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,93% στις 861,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια στιγμή, πτώση 1,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.133,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,79% στις 769,28 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί μεγάλη «ανακούφιση» και στην αγορά, η οποία επικροτεί την ετοιμότητα της κυβέρνησης ΝΔ για την επόμενη μέρα.

Εάν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού λάβουν σάρκα και οστά, λένε οι ίδιοι παράγοντες, τότε η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα επενδυτικό μπουμ και θα «μυρίσει» ανάπτυξη.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 2,75%, η Εθνική είναι στο -2,66% και η Eurobank στο -2,01%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Σαράντης, Alpha Bank, Coca Cola, Βιοχαλκο και Τέρνα Ενεργειακή.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Titan, Cenergy, Φουρλής, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Λάμδα και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, η Motor Oil ενισχύεται κατά 0,96%, ενώ η Aegean είναι χωρίς μεταβολή.

Αν σου άρεσε κάνε