ΧΑ: «Διόρθωσης» συνέχεια με βαρίδι τον ΟΠΑΠ

ΧΑ: «Διόρθωσης» συνέχεια με βαρίδι τον ΟΠΑΠ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ UPD 11:50 Δημιουργία 09/07/19, 11:48

«Διόρθωσης» συνέχεια… σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ωστόσο να δείχνει να απορροφά τις τραπεζικές πιέσεις.

Τα «βλέμματα» την Τρίτη είναι στραμμένα σε επιχειρηματικό και πολιτικό μέτωπο. Αφενός, στη μετοχή του ΟΠΑΠ, Πτωτικά κινείται το χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της δημόσιας πρότασης από τη Sazka Group. Αφετέρου, στη σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στις προτεραιότητές της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,59% στις 873,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,82 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, πτώση 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.186,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,46% στις 775,24 μονάδες.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο λόγω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών του ΟΠΑΠ που υπέβαλε η SAZKA GROUP, συμφερόντων του Τσέχου επιχειρηματία και επενδυτή Karel Komarek. Το προσφερόμενο τίμημα για τις μετοχές που δεν κατέχει ο προτείνων ανέρχεται σε 9,12 ευρώ που, όπως προβλέπεται, αποτελεί το μέσο όρο της τιμής του τελευταίου εξαμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ στη χθεσινή συνεδρίαση τελούσε υπό αναστολή στη διαπραγμάτευσή της, ενώ σήμερα άνοιξε στο -4,58%, για να περιορίσει λίγο αργότερα στο -3,38%.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, εκτός του ΟΠΑΠ, βαρίδι στην αγορά είναι και το -2,38% της Alpha Bank, ενώ άνω του 1% είναι και οι απώλειες σε Φουρλή, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΔΕΗ. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Πειραιώς.

Στον αντίποδα, η Aegean δείχνει ικανή να κινηθεί υψηλότερα, με το +1,33% που σημειώνει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Βιοχαλκο. Χωρίς μεταβολή ο ΟΛΠ και η Coca Cola.

Αν σου άρεσε κάνε