Τα Windows 7 χάνουν έδαφος ενώ τα Windows 10 ανεβαίνουν σταθερά

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 16:21

[ad_1]

Στατιστικά στοιχεία από το NetMarketShare για τον μήνα Σεπτέμβριο αποκαλύπτουν ότι τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι το νούμερο ένα λειτουργικό σύστημα για desktops παγκοσμίως παρά τον προσεχή τερματισμό υποστήριξης τους.Windows 7


Τα Windows 10 τα οποία αποτελούν το βασικό μέλημα της Microsoft την δεδομένη στιγμή, ανεβαίνουν σταδιακά πλησιάζοντας τα Windows 7 χωρίς όμως να καταφέρουν να τα ξεπεράσουν.


Στη πραγματικότητα, η αργή ανάπτυξη των Windows 10 με την παράλληλη παρακμή των Windows 7 αποτελούν απόδειξη ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft σύντομα θα κατακτήσει την κορυφή. Απλά ελπίζουμε να γίνει πριν τον Ιανουάριο του 2020, όταν δηλαδή τα Windows 7 δεν θα υποστηρίζονται πιά.


Αν πάλι, από την άλλη, οι χρήστες αρνούνται να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα, η Microsoft πιθανότατα να αντιμετωπίσει άλλη μια κακή στιγμή όπως εκείνη των Windows XP καθώς τα συστήματα θα είναι ευάλωτα σε νέες επιθέσεις.


Πιο αναλυτικά, τα Windοws 7 διατηρούν την ηγετική τους θέση με μερίδιο αγοράς 46,22%, ακολουθούν τα Windows 10 με 28,65%. Ουσιαστικά, τα Windows 7 υποχώρησαν 2,21% τον περασμένο μήνα, ενώ τα Windows 10 βελτιώθηκαν κατά 0,66%.


Αν και με μια πρώτη ματιά η Microsoft πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη, η απόδοση των Windοws 7 τους τελευταίους 12 μήνες ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες πιθανότατα να δοκίμασαν τα Windows 10, να μην τους άρεσε για ορισμένους λόγους και να υποβάθμισαν σε Windοws 7.


Από την άλλη πλευρά, τα Windows XP χάνουν μερίδιο αγοράς καθώς τροφοδοτούν το 5,51% των επιτραπέζιων συστημάτων, από 6,07% του προηγούμενο μήνα. Οι πιθανότητες να ανέβει το ποσοστό είναι ελάχιστες, γεγονός θετικό για την Microsoft εφόσον για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα δεν παρέχει πλέον υποστήριξη.


The post Τα Windows 7 χάνουν έδαφος ενώ τα Windows 10 ανεβαίνουν σταθερά appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε