Έξυπνο tattoo μετατρέπει το δέρμα σας σε ανιχνευτή της υγεία σας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 12:14

[ad_1]

Tο Harvard και το MIT ανέπτυξαν ένα έξυπνο tattoo το οποίο μέσω αισθητήρων του δέρματος σας, σας πληροφορεί για την κατάσταση της υγεία σας.


tattoo


Ο νέος ανιχνευτής υγείας δεν έχει καμία σχέση με ότι κυκλοφορεί μέχρι στιγμής, καθώς δεν είναι ηλεκτρική συσκευή και δεν απαιτεί καμία απολύτως ηλεκτρική ισχύς ή ασύρματη σύνδεση. Το μελάνι του τατουάζ αντιδρά με τη χημική σύνθεση του ιδρώτα σας και αντανακλά την κατάσταση του αίματος σας.


Για παράδειγμα όταν το μελάνι πάρει πράσινο χρώμα που γίνεται όλο και πιο έντονο τότε ο αθλητής που το φοράει γνωρίζει ότι είστε αφυδατωμένος, ενώ όταν το μελάνι από πράσινο γίνεται καφέ αποτελεί προειδοποίηση για τους διαβητικούς ότι τα επίπεδα της γλυκόζης τους ανεβαίνουν.


Και σε αντίθεση με τα κλασσικά tattoo δεν θα στιγματίσει για πάντα το δέρμα σας. Θα διαρκεί μόνο για όσο χρονικό διάστημα το χρειάζεστε. Θα μπορούσε να είναι ακόμα και αόρατοι, και έτσι δεν θα πρέπει να εξηγήσετε στους φίλους σας το tattoo είναι αυτό που φοράτε.


Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:



The post Έξυπνο tattoo μετατρέπει το δέρμα σας σε ανιχνευτή της υγεία σας appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε