FBI: δεν θα αναφέρει την πηγή για το hacking του iPhone

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Δημιουργία 02/10/17, 09:41

[ad_1]

Το FBI δεν θα αναγκαστεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες για ένα εργαλείο hacking που χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει το iPhone ενός τρομοκράτη, μια υπόθεση που απασχολούσε μήνες το νομικό τμήμα της Apple και την Αμερικάνικη κυβέρνηση.


Η Vice News, το USA Today, και το Associated Press κατέθεσαν αγωγή για την Ελευθερία της Πληροφορίας επιθυμώντας να αποκαλυφθεί το όνομα του πωλητή του εργαλείου hacking και η τιμή του.


Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της Apple, η οποία αρνήθηκε να βοηθήσει στο ξεκλείδωμα του τηλεφώνου, υποστηρίζοντας ότι η κρυπτογράφηση της συσκευής δεν θα μπορούσε να παραβιαστεί ακόμη και από την ίδια την εταιρεία.fbi


Το FBI κατάφερε να βρει αργότερα ένα hacking εργαλείο, που βοήθησε τους Ομοσπονδιακούς να ξεκλειδώσουν την συσκευή. Φυσικά η υπηρεσία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.


Το εργαλείο επέτρεψε στους ομοσπονδιακούς να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του τηλεφώνου του Syed Farook, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Tashfeen Malik δολοφόνησε 14 άτομα στο San Bernardino της Καλιφόρνιας τον Δεκέμβριο του 2015.


Ένα δικαστήριο εξέδωσε την τελική του απόφαση υπέρ του FBI αργά το Σάββατο.


Στην απόφαση της, η δικαστής Tanya Chutkan δήλωσε ότι η αναφορά του πωλητή και το κόστος του εργαλείου θα ισοδυναμούσε με την τοποθέτηση ενός στόχου στην πλάτη του FBI και θα μπορούσε να οδηγήσει στην κλοπή του hacking εργαλείου….


“Είναι λογικό και εύλογο το γεγονός ότι ο πωλητής είναι λιγότερο ικανός από το FBI να προστατεύει τις ιδιόκτητες πληροφορίες του απέναντι σε μια κυβερνο-επίθεση”, δήλωσε το δικαστήριο.


“Το συμπέρασμα του FBI ότι η αποδέσμευση του ονόματος του πωλητή στο ευρύ κοινό θα μπορούσε να βάλει τα συστήματα του πωλητή και επομένως κρίσιμες πληροφορίες τεχνολογίας που διατρέχουν κίνδυνο εισβολής είναι λογικό”.


Το εργαλείο λέγεται ότι είχε λειτουργούσε μόνο για λίγες συσκευές Phone 5C που χρησιμοποιούσαν το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα iOS 9.


Ωστόσο, το FBI δήλωσε στο δικαστήριο ότι αργότερα ίσως μπορέσει να βρει “έναν τρόπο ενίσχυσης των δυνατοτήτων του εργαλείου”.


Τα πρακτορεία ειδήσεων αγωνίστηκαν επίσης για να μάθουν την την τιμή του εργαλείου, αναφέροντας ότι οι λεπτομέρειες είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί, από τον πρώην διευθυντή του FBI James Comey και την γερουσιαστή Dianne Feinstein (D-CA), οι οποίοι ανέφεραν σαν τιμή του εργαλείου το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.


Το δικαστήριο διαφώνησε.


“Η αποκάλυψη της τιμής αγοράς θα ορίσει μια πεπερασμένη αξία για την τεχνολογία και θα βοηθήσει τους αντιπάλους να προσδιορίσουν αν το FBI μπορεί να χρησιμοποιήσει ευρέως την τεχνολογία για να αποκτήσει πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συσκευές τους”, δήλωσε το δικαστήριο.

Η απόφαση είναι τελική, και δεν υπάρχει η δυνατότητα έφεσης.


The post FBI: δεν θα αναφέρει την πηγή για το hacking του iPhone appeared first on SecNews In Depth IT Security News.


Αν σου άρεσε κάνε