Morgan Stanley: Πολλά και σοβαρά ερωτήματα εγείρει η «μόδα» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Morgan Stanley: Πολλά και σοβαρά ερωτήματα εγείρει η «μόδα» της Τεχνητής Νοημοσύνης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 20:28 Δημιουργία 14/02/23, 20:23
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κατά καιρούς οι αγορές έχουν έρθει αντιμέτωπες με διάφορες επενδυτικές... μόδες, και τώρα οι αναλυτές της Morgan Stanley, να θεωρούν ότι το λεγόμενο Generative AI που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι αντίστοιχο.

Είναι δεδομένο ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον δημόσιο διάλογο και «ανθίζει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνει επίσης ένα μεγάλο κύμα χρηματοδότησης από τα venture capitals, ενώ διχάζει τα social media συγκεντρώνοντας υποστηρικτές και μη.

H Μorgan Stanley πιστεύει ότι το trend του τελευταίου διαστήματος με την τεχνητή νοημοσύνη είναι μια περαστική μόδα, καθώς είναι ένα προϊόν που μπορεί να απαντήσει σε μια ανάγκη της αγοράς και να γίνει κάτι το οποίο ο κόσμος θα θέλει να αγοράσει.

Εξάλλου, όπως εξηγεί ο οίκος, το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία OpenAI, το ChatGPT, έφτασε τον Ιανουάριο 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σημειώνοντας ένα πρωτοφανές ρεκόρ, μόλις δύο μήνες μετά το ντεμπούτο της εφαρμογής στο Διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό, κατέστησε το ChatGPT την ηλεκτρονική εφαρμογή με τον ταχύτερο ρυθμό διαδικτυακής διάδοσης-ανάπτυξης στην ιστορία.

Ωστόσο, η Morgan Stanley αναγνωρίζει ότι η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα γύρω από το μέλλον των εργαζομένων.

Οι αναλυτές αναγνωρίζουν ότι οι συνέπειες είναι σοβαρές, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι κλάδοι του outsourcing εξυπηρέτησης πελατών, προγραμματιστών, πληροφοριών κτλ, οι οποίοι και επηρεάζονται, απασχολούν περισσότερα από 100 εκατ. άτομα στην Ασία.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία αυτή χρειάζεται έναν άνθρωπο για να την ελέγχει, και άρα αυτό θα λειτουργήσει προς το παρόν ως ανάχωμα στην απειλή για την απασχόληση, όπως επισημαίνει ο οίκος.

Αν σου άρεσε κάνε