Θεσσαλονίκη: 2ο Συνέδριο Πληροφορικής για Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης

Θεσσαλονίκη: 2ο Συνέδριο Πληροφορικής για Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 14:27 Δημιουργία 11/10/21, 14:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το 2ο Συνέδριο Πληροφορικής Ελλάδας, με τίτλο «Καινοτομία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αυτοδιοίκησης», διοργανώνουν, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας και να βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στα στελέχη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πληροφορικής, αλλά και σε άλλους Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς της χώρας.

Από το βήμα του συνεδρίου, υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη θα μιλήσουν για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που λειτουργούν στο χώρο του ευρύτερου Δημοσίου, ενώ στελέχη πληροφορικής, τα οποία έχουν ήδη υλοποιήσει σημαντικά projects, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ειδικότερα μετά την πανδημία του Covid-19. Ακόμη, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες του Δημοσίου και ο ρόλος του «gov.gr» στις ψηφιακές υπηρεσίες των Περιφερειών.

«Το συνέδριο που διοργανώνουμε με τη συνεργασία όλων των Περιφερειών είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προόδου και να διεκδικήσουμε ενεργό ρόλο στη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας, με τελικό ωφελημένο τον πολίτη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το μέλλον».

Αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς αυτή την κατεύθυνση, όπως η μετατροπή της Περιφέρειας σε e-Περιφέρεια, εισάγοντας την τηλεργασία και εξυπηρετώντας τους πολίτες χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις διάφορες υπηρεσίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό των ευρωπαϊκών πόρων στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 - 2027 που θα κατευθυνθούν για τον σκοπό της ψηφιακής μετάβασης σε κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε σε επαφή όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου, να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες, έτσι ώστε να γίνει εφικτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός και με τελικό στόχο να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη», επισήμανε, από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Χαριστέας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Beyond 4.0» και θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 14 της ΔΕΘ - HELEXPO.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε