Huawei:  Στα 300 δισ. δολάρια θα ανέλθει το 2025 η αγορά επαυξημένης πραγματικότητας

Huawei: Στα 300 δισ. δολάρια θα ανέλθει το 2025 η αγορά επαυξημένης πραγματικότητας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 15:36 Δημιουργία 28/06/21, 15:31
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα οφέλη για την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και το 5G περιγράφει η Huawei στην Λευκή Βίβλο που κυκλοφόρησε. Όπως ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής της Huawei με θέμα το 5G και την επαυξημένη πραγματικότητα, η Huawei καθώς και τα δεδομένα άλλων φορέων προβλέπουν ότι η αγορά AR θα ανέλθει στα 300 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2025.

«Η δυνατότητα AR αναμένεται να υιοθετηθεί μαζικά σε πέντε τομείς προτεραιότητας: εκπαίδευση, κοινωνική δικτύωση, αγορές, ταξίδια, πλοήγηση και παιχνίδια», δήλωσε ο κ. Cai και συμπλήρωσε ότι «H δυνατότητα AR μπορεί πραγματικά να επιτρέψει τη σύγκλιση του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου, κάνοντας τα όνειρα πραγματικότητα» ανέφερε οBob Cai, Huawei Carrier BG CMO.

Η AR καθιστά την επικοινωνία πιο αποτελεσματική

Ως παράδειγμα AR εφαρμογής παρατέθηκε η δυνατότητα απομακρυσμένης επίσκεψης των κεντρικών γραφείων της Huawei στην Κίνα, όπου λόγω πανδημίας, οι πελάτες από όλο τον κόσμο δεν είναι εφικτό να επισκεφτούν δια ζώσης. Η εταιρεία μέσω AR μπορεί να επιδείξει τα προϊόντα και τις λύσεις της μέσα από το διαδίκτυο, καθιστώντας την επικοινωνία πολύ πιο αποτελεσματική. Επιπροσθέτως η Huawei χρησιμοποιεί την τεχνολογία AR για γρήγορη παράδοση σταθμών 5G, ενισχύοντας σημαντικά έτσι την απόδοση.

Η Huawei απλοποιεί την AR

Στην εκδήλωση, ο κ. Cai επεσήμανε πώς η Huawei "παράγει" AR. Το Huawei Air Photo χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη μετατροπή μιας 2D φωτογραφίας σε ψηφιακό 3D μοντέλο, απλοποιώντας σημαντικά τη μοντελοποίηση χαρακτήρων AR 3D. Ο κ. Cai παρουσίασε επίσης το Huawei AR Engine, την πλατφόρμα ανάπτυξης AR της εταιρείας προσανατολισμένη στις κινητές συσκευές. Με το Huawei AR Engine, οι προγραμματιστές χρειάζεται να γράψουν μόνο 10 γραμμές κώδικα για να δημιουργήσουν AR, αυξάνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης των εφαρμογών AR.

Όλοι οι τομείς πρέπει να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα 5G + AR

Σημαντικοί προσκεκλημένοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν πρόσφατες περιπτώσεις χρήσης της δυνατότητας AR και τις σκέψεις τους σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις σχετικά με την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον He Chengjian, η Shenzhen είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο με πλήρη κάλυψη 5G SA. Οι υπηρεσίες ΤΠΕ που βασίζονται στην δυνατότητα AR μπορούν δυνητικά να υιοθετηθούν σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η βιομηχανική παραγωγή, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ακίνητα, η διακόσμηση σπιτιού, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση. Οι εφαρμογές AR έχουν γίνει βασικός κινητήρας του ψηφιακού μετασχηματισμού και θα αλλάξουν ριζικά τις μεθόδους παραγωγής και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Cai ανέφερε «Αν θέλετε να πάτε γρήγορα, πηγαίνετε μόνοι. Αν θέλετε να πάτε μακριά, πάμε όλοι μαζί. Η ανάπτυξη του AR απαιτεί ολόκληρη τη βιομηχανία να συνεργαστεί και να δημιουργήσει μια ευημερούσα αλυσίδα αξίας 5G + AR. Η AR και το 5G συνδυάζονται την κατάλληλη στιγμή. Το 5G ενεργοποιεί την AR και η AR αναδεικνύει το 5G».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε