Ένα πρωτότυπο του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη κατά τη διάρκεια προσγείωσής του μετά από δοκιμαστική εκτόξευση στο Boca Chica του Τέξας.

Το βίντεο της δοκιμής που έλαβε χώρα την Τετάρτη, έδειξε πως ο αυτοκατευθυνόμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα μετά από ελεγχόμενη κατάβαση πριν εκραγεί σε μια μπάλα φλόγας.

Παρά το ατυχές τέλος, η δοκιμή εξίμισι λεπτών, ο ιδιοκτήτης της SpaceX Ελον Μασκ ήταν ενθουσιασμένος.

«Άρη, ερχόμαστε !!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε στο ατύχημα ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων που αναπτύχθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Μετά την έκρηξη ο Ε. Μασκ διευκρίνισε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Να σημειωθεί πως η πρώτη απόπειρα δοκιμής του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως λόγω ενός προβλήματος με τους κινητήρες Raptor η αποστολή ματαιώθηκε αυτόματα ένα μόλις δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.