Επιστήμονες ανακάλυψαν πιθανά ίχνη εξωγήινης ζωής στην Αφροδίτη!

Επιστήμονες ανακάλυψαν πιθανά ίχνη εξωγήινης ζωής στην Αφροδίτη!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 19:43 Δημιουργία 14/09/20, 18:36

Μια από τις μεγαλύτερες ειδήσεις για την ύπαρξη ζωής έξω από τη Γη δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, καθώς επιστημονική ομάδα εντόπισε χημικά στοιχεία στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης που θα μπορούσαν να ανήκουν σε έμβια όντα!

Όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Φυσική Αστρονομία» (Nature Astronomy), παρ' όλο που η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη είναι υπερβολικά ζεστή για την ανάπτυξη μορφών ζωής (464 βαθμοί Κελσίου), οι επιστήμονες αναφέρουν πως θα μπορούσε να υπάρξει ζωή στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, όπου οι συνθήκες είναι πολύ πιο ήπιες.

Το συμπέρασμα βασίζεται στην εύρεση φωσφίνης στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας του πλανήτη, την οποία παράγουν μικρόβια και στη Γη όπου διαβιούν σε αντίστοιχες συνθήκες.

Στον πλανήτη μας, η φωσφίνη αποτελεί αέριο, που μυρίζει όπως τα σάπια ψάρια και συναντάται σε μέρη όπως η λάσπη από τις λίμνες και η κοπριά από τους πιγκουίνους.

Παράγεται μέσω βιομηχανικών διεργασιών, ωστόσο δημιουργείται και από αναερόβιους οργανισμούς, όπως τα βακτήρια και τα μικρόβια

Αν σου άρεσε κάνε