Στόχος επίθεσης χάκερς η Κύπρος

Στόχος επίθεσης χάκερς η Κύπρος

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ UPD 21:34 Δημιουργία 18/04/19, 21:09

Ο διεθνής Τύπος μεταδίδει πληροφορίες που θέλουν χάκερς να έχουν επιτύχει πρόσβαση στους κυβερνητικούς, ηλεκτρονικούς λογαριασμούς αλληλογραφίας της Κύπρου ή αλλιώς το λεγόμενο gov.cy.

Οι ερευνητές του τμήματος ασφαλείας της ομάδας «Cisco’s Talos», σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, αποκάλυψαν ότι μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Sea Turtle» πραγματοποίησε μια ευρεία καμπάνια κατασκοπείας μέσω πειρατείας στα DNS χωρών, χτυπώντας 40 διαφορετικούς οργανισμούς, μεταξύ αυτών και η Κύπρος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας wired, στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών από κυβερνητικούς οργανισμούς, υπουργεία εξωτερικών, μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικούς στόχους και ομάδες σχετικές με την ενέργεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο Ειδικός σε θέματα διαδικτύου Ντίνος Παστός, τόνισε ότι είναι «ίσως το μεγαλύτερο χακάρισμα μέχρι στιγμής με θύμα την Κυπριακή Κυβερνητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και όχι μόνο. (όλων τον υπηρεσιών που έχουν .gov.cy email)».

Σύμφωνα με τα όσα τώρα αποκαλύπτονται από την ομάδα ασφαλείας «Cisco’s Talos» πέρα της Κύπρου, θύματα της δράσης των «Sea Turtle» ήταν και η Αλβανία, η Αρμενία, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αν σου άρεσε κάνε