Β. Οικονόμου στο «Χ»: Ζητάμε ισχυρή εντολή, για μία αυτοδύναμη Ελλάδα

Β. Οικονόμου στο «Χ»: Ζητάμε ισχυρή εντολή, για μία αυτοδύναμη Ελλάδα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ UPD 12:27 Δημιουργία 01/07/19, 12:19

«Μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να φέρει ανάπτυξη και ευημερία σε όλους». Αυτό είναι το μήνυμα, που στέλνει ο Βασίλης Οικονόμου, υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική με τη ΝΔ, στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μιλώντας στο Xrimaonline.gr, ο ίδιος επισημαίνει πως το διακύβευμα της κάλπης είναι ή να προχωρήσουμε σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή για μία αυτοδύναμη Ελλάδα ή να γυρίσουμε στο χθες, σε συμπεριφορές αλαζονείας και εμπαιγμού.

«Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αφουγκραστεί τους πολίτες», τονίζει ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και η ελάφρυνσή τους από τα βάρη του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν στο επίκεντρο της «γαλάζιας» παράταξης.

Αναφερόμενος στα σενάρια, που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να στρώνει «νάρκες» τόσο στο κοινωνικό όσο και στο οικονομικό πεδίο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος επισημαίνει αφενός πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα λύσει με αποφασιστικότητα και σεβασμό προς τον πολίτη χρονίζοντα προβλήματα και αφετέρου πως τα προγράμματα του κ. Μητσοτάκη είναι κοστολογημένα και δεν επηρεάζουν τη δημοσιονομική ισορροπία.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Βασίλη Οικονόμου στο Xrimaonline.gr

-Ποιό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Αναμφίβολα το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι αν θα προχωρήσουμε σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, σε μία ισχυρή ανάπτυξη με αυτοδύναμη Ελλάδα ή θα γυρίσουμε στο χθες, στις πολιτικές που διαχώριζαν πολίτες και τάξεις, στις συμπεριφορές αλαζονείας και εμπαιγμού και κυρίως σε μία διακυβέρνηση κολλητών και ημετέρων. Πιστεύω θερμά ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ξεκάθαρα το πρώτο.

-Οι Έλληνες πολίτες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Νομίζω ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και οι πολιτικές που την συνόδευαν ήδη καταψηφίστηκαν στην μάχη των ευρωεκλογών από τον ελληνικό λαό και στις εθνικές εκλογές ουσιαστικά απλά θα επισημοποιηθεί ή αν θέλετε θα καθαρογραφτεί η απόφασή του για πολιτική αλλαγή. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλησε να δώσει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου χαρακτήρα δημοψηφίσματος το οποίο και έχασε μεγαλοπρεπώς.

-Ποιό είναι το κρίσιμο ζήτημα, στο οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει προτεραιότητα, με το που αναλάβει τα ηνία της χώρας;

Για την κυβέρνηση της ΝΔ κανένας τομέας δεν θα είναι λιγότερο κρίσιμος από άλλον. Άλλωστε, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά σε κανέναν και χρειάζεται σχέδιο και δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ασφαλώς τα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, της ασφάλειας και της ελάφρυνσης των βαρών που έφεραν οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα μπουν σε πρώτο πλάνο. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αφουγκραστεί τους πολίτες, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παρακολούθησε προσεκτικά τον προγραμματικό λόγο του Κ. Μητσοτάκη και έστειλε σαφές μήνυμα στήριξής του.

-Πολλοί πιστεύουν ότι η πορεία της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι δύσκολη και βραχύβια λόγω των έντονων αντιδράσεων της Αριστεράς ως προς το κοινωνικό πεδίο. Πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Η πορεία της νέας διακυβέρνησης θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική διότι χρονίζοντα προβλήματα θα πρέπει να λυθούν, πάντα, όμως, με σεβασμό προς τον πολίτη ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τις πολιτικές των μνημονίων. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή από όλους προκειμένου να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση τετραετίας και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα τη δώσουν. Μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να φέρει ανάπτυξη και ευημερία σε όλους. Μόνο έτσι θα χτιστεί μία βιώσιμη εθνική οικονομία. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί η αυτόνομη Ελλάδα που οραματιζόμαστε.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «στρώσει» το δρόμο της οικονομίας με δημοσιονομικές «νάρκες». Κομισιόν και ΤτΕ μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα χαμηλότερο από το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ με «φόντο» το προεκλογικό πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα. Μήπως μετά τις εκλογές κληθείτε να λάβετε μέτρα; Μήπως η Ελλάδα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις; Πώς θα αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όντως, προκειμένου να κλέψει τις εντυπώσεις τελευταία στιγμή στις εκλογικές μάχες προσέφυγε σε μία ακατάσχετη παροχολογία παλαιοκομματικής αντίληψης δημιουργώντας δημοσιονομικά κενά. Δεν σεβάστηκε ούτε τις ίδιες τις θυσίες του ελληνικού λαού για να επιτευχθούν τα υψηλά πλεονάσματα που αυτή επέβαλε. Ωστόσο, ο σοβαρός προεκλογικός λόγος του κ. Μητσοτάκη και κυρίως τα προγράμματα της ΝΔ για όλους τους κρίσιμους τομείς (φορολογία, παιδεία, υγεία, επενδύσεις κ.α) είναι κοστολογημένα και δεν επηρεάζουν την δημοσιονομική ισορροπία. Άλλωστε, οι αγορές που προεξοφλούν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ρίξει τα επιτόκια του δανεισμού για τη χώρα. Αυτό δείχνει ότι κάτι αλλάζει, η ίδια η Κομισιόν καταλαβαίνει ότι θα έχει απέναντί της μία σοβαρή μεταρρυθμιστική και φιλοεπενδυτική κυβέρνηση που θα κερδίσει το στοίχημα μίας ισχυρής ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε