Επιστρέφει ο κύκλος εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Επιστρέφει ο κύκλος εκδηλώσεων «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 17:21 Δημιουργία 01/02/23, 17:12
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος επαναλαμβάνει από φέτος, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού».

Ο κύκλος των εκδηλώσεων, ο οποίος υλοποιείται στο πλαίσιο της συμβολής της Τράπεζας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας, επιστρέφει έπειτα από υποχρεωτική διακοπή τριών ετών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Ο φετινός πέμπτος κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: περιβάλλον, ιστορία και αρχαιολογία και εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τη συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστου Ζερεφού, με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα. Θέμα της συζήτησης θα είναι «Πώς το κλίμα γράφει ιστορία;».

Θα ακολουθήσουν:

-Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023: Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Στάθης Καλύβας θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα με θέμα «Πολιτική βία και ερμηνείες της ιστορίας».

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023: Ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη: Η ψυχοσύνθεση μιας χαμένης πολιτείας».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18:30. Είσοδος: Πανεπιστημίου 21. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή από τις 17:45. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στο registrations@bankofgreece.gr

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Αν σου άρεσε κάνε