Μουσείο Ακρόπολης: Περίπατος στην αρχαία γειτονιά

Μουσείο Ακρόπολης: Περίπατος στην αρχαία γειτονιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:21 Δημιουργία 19/09/22, 14:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με το οικογενειακό πρόγραμμα «Στα σπίτια των αρχαίων... χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ...», στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού θέματος «Βιώσιμη Κληρονομιά».

Ένας περίπατος στην αρχαία γειτονιά, κάτω από το μουσείο, θα καταλήξει σε ένα υπαίθριο διαγενεακό εργαστήρι στους κήπους του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές με τις σημερινές γειτονιές, να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι και αν ήταν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ' ότι τα δικά μας. Τέλος, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους οικιστικά περιβάλλοντα εμπνευσμένα από την ζωή των κατοίκων της αρχαίας γειτονιάς.

Πληροφορίες προγράμματος:

Ημέρες: Σάββατο 24/9 & Κυριακή 25/9

Ώρες: 12 πμ & 12:15 μμ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Παιδιά 7 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους

Έως 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (10 ευρώ). Τις ίδιες ημέρες η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 5 μμ έως τις 8 μμ.

Αν σου άρεσε κάνε