Στην Ουκρανία για γυρίσματα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ρωσική εισβολή ο Σον Πεν

Στην Ουκρανία για γυρίσματα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ρωσική εισβολή ο Σον Πεν

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:42 Δημιουργία 25/02/22, 14:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Σον Πεν βρίσκεται στην Ουκρανία για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης εθεάθη χθες σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό γραφείο στο Κίεβο.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφεραν εκπρόσωποι της Vice Studios στο Variety.

Ο Σον Πεν επισκέφθηκε τη χώρα και τον Νοέμβριο του 2021 για τις προετοιμασίες του ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με το Newsweek, οι επισκέψεις του τεκμηριώθηκαν από την υπηρεσία Τύπου των επιχειρησιακών δυνάμεων, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από τις συναντήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνη την περίοδο.

Ο 61χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιρίνα Βίρεστσουκ, καθώς και με μέλη του στρατού και δημοσιογράφους.

Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε δήλωση επαινώντας τον Πεν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σύμφωνα με τη μετάφραση της δήλωσης, επαινεί τον ηθοποιό που πήγε στο Κίεβο «για να καταγράψει όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία και να πει στον κόσμο την αλήθεια για την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα».

«Ο Σον Πεν επιδεικνύει τη γενναιότητα που λείπει από πολλούς άλλους, ιδιαίτερα από ορισμένους πολιτικούς της Δύσης. Όσοι περισσότεροι άνθρωποι είναι σαν αυτόν – αληθινοί φίλοι της Ουκρανίας, που υποστηρίζουν τον αγώνα για την ελευθερία – τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την στυγερή εισβολή από τη Ρωσία».

Ο Πεν σκηνοθέτησε το 2020 το ντοκιμαντέρ «Citizen Penn» με θέμα τη διαδικασία ίδρυσης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Core (Community Organized Relief Effort) μετά τον σεισμό στην Αϊτή το 2010.

Καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και σκηνοθέτη από την παρουσία του στο προεδρικό γραφείο στο Κίεβο, θαυμαστές του με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την έκπληξή τους.

«Ωχ, ο Σον Πεν είναι στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή» έγραψε χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος σημείωσε: «Η Ουκρανία χρειάζεται πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Ο Σον Πεν [...] δεν είναι ένα από αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε