ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Αφιέρωμα στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Αφιέρωμα στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 14:07 Δημιουργία 29/09/21, 13:57
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αφιερωμένο στη μνήμη του σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα και αιφνίδια από τη ζωή, είναι το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, που διοργανώνεται από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Έξι θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες -«Κόκκινη Κουίντα», «Βόρειο Πεδίο», «Ονειρόδραμα», «Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας», «Θεατροδρόμιο» και «Θεατρική Σκηνή Κοζάνης»- με τις παραστάσεις τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στον Γιάννη Καραχισαρίδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς προσφοράς του στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, αγκάλιασε στήριξε και προώθησε το έργο των θεατρικών ομάδων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βασίλης Μυριανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του θεάτρου, «η σκέψη μου ήταν να προωθήσουμε τη δουλειά των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων που διαθέτει η περιοχή, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό λόγω των επαναλαμβανόμενων αυστηρών περιοριστικών μέτρων που υπήρξαν στην περιοχή».

Ο κ. Μυριανθόποουλος τόνισε ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν κι εξήγησε: «αποφασίσαμε ότι η καλύτερη τιμή για τη μνήμη του αείμνηστου Καραχισαρίδη δεν είναι τίποτα άλλο από το να παρουσιαστεί σε διάστημα δύο μηνών το ολοκληρωμένο έργο των τοπικών ερασιτεχνικών θιάσων, που στηρίχθηκαν με κάθε τρόπο από το διάστημα της παραμονής του στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ».

Η ΠΕ Κοζάνης είναι από τις μοναδικές περιοχές της χώρας, όπου το Ερασιτεχνικό Θέατρο ανθεί με παρουσία έξι δραστήριων θεατρικών ομάδων, με την παλαιότερη να έχει περί τα τριάντα χρόνια ζωής και δημιουργίας στην πόλη.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα διαρκέσει από τις 7 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου.

- 7 & 8 Οκτωβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Η κυρία Μαρίτσα» του Κώστα Μουρσελά από τη «Κόκκινη Κουίντα», σκηνοθεσία: Γιώργος Λεπίδας & «Η ζωή είναι ωραία», «Κλειστές πόρτες» του Αχιλλέα Αρχοντή, σκηνοθεσία: «Κόκκινη Κουίντα».

- 9 Οκτωβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «HYPERSPACE ή Αλλιώς...» της Δανάης Λιοδάκη από το «Βόρειο Πεδίο», σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπαμπίλας.

- 16 & 17 Οκτωβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «Φόνος στην οδό Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς, από την ομάδα «Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας», σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης.

- 30 & 31 Οκτωβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Η Νύχτα Των Μυστικών» του Gabriel Arut, από το «Ονειρόδραμα», σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης.

- 12 & 13 Νοεμβρίου, «Εναλλακτική Σκηνή», στις 21:00, «Οι Πιο Δυνατές» της Άννας Ανδριανού, από το «Θεατροδρόμιο», σκηνοθεσία: Γιώργος Κοντορίκος.

- 19, 20 & 21 Νοεμβρίου, «Αίθουσα Τέχνης», στις 21:00, «Ρωξάνη» του Νικόλαου Κέφαλου, από τη «Θεατρική Σκηνή Κοζάνης», σκηνοθεσία: Νικόλαος Κέφαλος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε